30. Dreher 24 Bódva-völgyi Maraton

Verseny ideje: 2020.09.19. Szombat
Versenyközpont: Edelényi Kastélysziget
Nevezés határidő: 2020.09.13. Vasárnap

Regisztrációs lista

Versenykiírás

Manapság egyre ritkább az olyan hagyományos futóverseny, ami A pontból B pontba tart, viszont a Bódva-völgyi Maraton ilyen.

A maratoni és félmaratoni verseny a Magyar Atlétikai Szövetség által hitelesített távokon zajlik.

A verseny időpontja: 2020. szeptember 19. szombat

Versenyközpont: Edelényi Kastélysziget

EDELÉNYIEK FIGYELEM!

Nevezzetek most a 30. Dreher 24 Bódva-völgyi Maratonra, mert az első 150 edelényi lakcímkártyával rendelkező versenyző nevezési költségét a város állja a Gyermekversenyen és az Edelényi Belvárosi Futamon, ezzel is felhívva a figyelmet a mozgás fontosságára.

A verseny célja: a sportkultúra, ezen belül a futás minél szélesebb körben való népszerűsítése, versenyzési lehetőség biztosítása valamennyi korosztály hazai és külföldi, amatőr és profi sportolói számára.

A versenyzők összlétszámát 500 főben maximalizáljuk. Ha az előnevezések elérik a limitet, a nevezést lezárjuk.

Jótékony futás: a versenyen résztvevő felnőtt versenyzők egyben jótékony futók is, mert a nevezési díjukból az Edelényi Futók Egyesülete 500 Ft-ot átad a Magyarországi Légimentésért Alapítvány részére.

A verseny rendezője: Edelényi Futók Egyesülete

Versenyszámok, kategóriák

Gyermekverseny (kb. 1 km) – egyéni gyermekfutam (korhatár: 14 év) életkor szerint két kategóriában: 10 éves kor alatti és 10+ éves (2010. szeptember 19. előtt, illetve utána születettek), külön fiú és lány kategóriákban,
Edelényi belvárosi futam (kb. 2,5 km) – egyéni, női és férfi abszolút kategória
Harmadmaraton – egyéni, női és férfi abszolút kategória
Félmaraton – egyéni, női és férfi abszolút kategória (csak a 2004. szeptember 19. előtt születettek nevezését fogadjuk el!) // Szinttérkép >>
Maraton – egyéni, női és férfi abszolút kategória (csak a 2002. szeptember 19. előtt születettek nevezését fogadjuk el!) // Szinttérkép >>

Nevezési díjak

Gyermekfutam: 1000 Ft, vagy 150 főig az edelényi lakcímkártyával rendelkezőknek ingyenes Edelény város támogatásával.
Edelényi belvárosi futam: 2020. július 1-ig beérkező fizetésnél 4000 Ft,2020. július 2-től augusztus 31-ig 5000 Ft. Családi jegy (csak aVárosi karikarésztvevői számára): 8000Ft/család (2felnőtt, 2 gyermek),
Vagy 150 főig az edelényi lakcímkártyával rendelkezőknek ingyenes Edelény város támogatásával.
Maraton, félmaraton, harmadmaraton: 2020. július 1-ig beérkező fizetés esetén 4000 Ft, július 2-től augusztus31-ig 5000 Ft
Helyszíni nevezés: gyermekfutam 1000 Ft, más távok: 7000 Ft

A maratonon és félmaratonon versenyzőket ingyenes buszjárattal a rajthoz szállítjuk!
A buszok a Kastélysziget parkolójából indulnak (amaraton rajtjához 8:30-kor, a félmaraton rajtjához 8:45-kor).
A buszokon hagyott értékekért, ruhákért felelősséget nem vállalunk, de a csomagokat a regisztrációs sátorhoz visszaszállítjuk.

Nevezés

Online nevezés: www.korido.hu
Helyszíni nevezés korlátozott számban lehetséges. A versenyzők összlétszámát 500 főben maximalizáljuk. Ha az előnevezések elérik az 500 főt, a nevezést lezárjuk.

Az előnevezési díjakat a szervezők nem fizetik vissza.
A nevezés befizetett részvételi díj esetén 2020. szeptember 1-ig átruházható.
Ehhez az edelenyifutok@gmail.com e-mail címre kérjük elküldeni az alábbi
adatokat:
● korábbi nevező neve, címe
● az új nevező adatai (név, szül. idő, cím, e-mail cím, telefonszám, választott táv)

A nevezési díj befizetése

● Személyesen aTAKARÉKBANK-ban, az Edelényi Futók Egyesületének bankszámlájára történő befizetéssel. Megjegyzésben kérjük feltüntetni a név mellett a nevezés azonosítóját ("Id") is, amit a nevezés visszaigazoló levelében küldünk meg. Pl.: „Minta Mihály EKK7086”
● Banki átutalással a 54300053-10055142 TAKARÉKBANK bankszámlaszámra. (IBAN: HU80 5430 0053 1005 5142 0000 0000, SWIFT:TAKBHUHB)
Számlatulajdonos: Edelényi Futók Egyesülete. Átutalás esetén a közlemény rovatban a név mellett, kérjük feltüntetni a nevezés azonosítóját ("Id") is, pl.: „Minta Emőke EKK7086”
● Befizetési/átutalási határidő: 2020. szeptember 1.
● Figyelem! A kedvezményes nevezés csak a nevezési díj legkésőbb 2020. szeptember 1-ig történő beérkezésével válik érvényessé!

A nevezési díj tartalmazza

Gyermekfutam:
● A rajtszámot
● A befutóérmet
● Célba érkezés utáni ivólevet, müzliszeletet

Edelény belvárosi futam, harmadmaraton, félmaraton, maraton:
● A névre szóló rajtszámot
● A chipes időmérést
● Az egyedi befutóérmet
● A rajtcsomagot
● A frissítést
● 50%-os kedvezményt a kastély állandó kiállítására

A rajtszám és a rajtcsomag átvétele

A verseny napján (2020. szeptember 19-én, szombaton) 7:00 órától az Edelényi Kastélyszigeten található versenyközpontban. A gyermekfutam, városi karika és a harmadmaraton résztvevőinek 9:15-ig, a maraton és félmaraton résztvevőinek 8:20-ig van lehetőségük a rajtszám és a rajtcsomag átvételére!

Rajtidőpontok

Maraton: 10:00 (szintidő: 6 óra)
Félmaraton: 10:00
Harmadmaraton: 10:00
Városi karika: 10:00
Gyermekfutam: 11:00

Az eredményhirdetés tervezett időpontjai

Gyermekfutam: 12:00
Városi karika: 12:00
Harmadmaraton: 13:00
Félmaraton:13:00
Maraton: 15:00

Rajt és cél helyszínei, útvonalak

Gyermekfutam: a rajt és a cél a Kastélysziget parkjában található

Edelény belvárosi futam: a rajt és a cél a Kastélyszigeten található
Útvonal: Edelény belvárosában, lezárt pályán

Harmadmaraton: a rajt a Kastélyszigeten van, a cél az Edelényi Kastélyszigeten található több száz éves kovácsoltvas kapu, ahol gyönyörű befutófotók készíthetőek
Útvonal: Edelény-Szőke vár-Edelény

Félmaraton: a rajt Szalonnán, a Bódva folyó hídjánál van, a cél az Edelényi Kastélyszigeten található több száz éves kovácsoltvas kapu, ahol gyönyörű befutófotók készíthetők
Útvonal: Szalonna, Szendrő, Szendrőlád, Edelény

Maraton: a rajt Jósvafő felett a Vörös-tói barlangbejárat közelében van, cél az Edelényi Kastélyszigeten található több száz éves kovácsoltvas kapu, ahol gyönyörű
befutófotók készíthetők
Útvonal: Jósvafő, Szinpetri, Szin, Perkupa, Szalonna, Szendrő, Szendrőlád, Edelény

A helyezések eldöntése

Bruttó idő alapján.
A verseny hivatalos időmérője a Köridő.hu csapata

Frissítés

A versenyen nem használunk eldobható poharakat, ezért hozz magaddal sajátot, vagy kulacsot!

Edelény belvárosi futam: frissítőpont a célban
Harmadmaraton: kb. féltávon, és a célban
Maraton, félmaraton: kb. 5 km-enként
Egyéni frissítők leadására nincs lehetőség.
A frissítőasztal kínálata: víz, iso, kóla, banán, aszalt gyümölcsök, sós és édes falatkák, csokoládé, sajt, olívabogyó stb.

Díjazás

Kategóriánként az első három helyezett kerül díjazásra.

Versenyszabályzat

A versenyszabályzat 2020. július 21-én megváltozott. A változás előtt regisztráltakra természetesen a régi szabályzat vonatkozik, amely ide kattintva érhető el. Mivel az új szabályzat pozitívabb a versenyzők szempontjából, ezért - ha szeretnék - az ő esetükben is az új szabályzat szerint járunk el egy esetleges nem várt esemény esetén.

Az alábbi szabályok a verseny tisztaságát, gördülékenységét biztosítják, és meghatározóak a versenyen való részvétel szempontjából. A szervezők biztosítják a szabályok betartását. A versenyző a jelentkezésével automatikusan elfogadja a Versenyszabályzatot.

A verseny közúton halad, nincs lezárt terület (kivétel a Gyermekfutam és a Városi karika), ezért a versenyzőknek kötelező betartani a KRESZ utasításait!
A versenyzőknek tisztelniük kell a környezetet, és kerülniük kell annak szennyezését!
A versenyen részt vehet minden felkészült futó, aki elfogadja a versenykiírásban foglalt feltételeket, és tisztában van vele, mire vállalkozik!
Minden futó önmaga felelős azért, hogy egészségi állapota lehetővé tegye a versenyen való indulást.A szervezők semmilyen egészségügyi problémáért nem vállalnak felelősséget!
Kizárásra kerül az a versenyző, aki a rajtszámát összehajtja, letakarja, nem látható helyen viseli, továbbá aki nem teljesíti a versenyt, nem a futásra kijelölt útvonalon fut, vagy a nevezési lapot nem a valóságnak megfelelő adatokkal tölti ki!
A versenyt önként feladó vagy a versenyzésből kiállított versenyzőnek azonnal értesítenie kell a legközelebbi rendezőt.
A versenyen görkorcsolyázni, kerékpározni, rajtszám nélkül futni tilos!
A verseny során fülhallgató használata saját felelősségre megengedett, de nem veszélyeztetheti saját vagy más testi épségét, nem akadályozhatja társait a verseny időszaka alatt. A rendező azonnal kizárhatja a versenyzőt, ha fülhallgató használata  miatt nem hallja a rendező instrukcióját.
A versenyen való részvételkor a versenyzők tudomásul veszik, hogy a róluk készült képeket a szervezők szabadon használhatják kiadványaikban.
A fotókon és filmeken szereplők ellenszolgáltatásra nem jogosultak!
A nevezési lap kitöltésével és aláírásával, illetve az online nevezéssel a versenyző elfogadja a versenykiírás feltételeit.

Helyszínek és útvonal módosítása, a verseny törlése

A rendezők fenntartják a jogot, hogy indokolt esetben előzetes figyelmeztetés nélkül módosítsák az útvonalat, elsősegélyhelyek, ellenőrzőpontok, frissítőpontok helyét, valamint szélsőséges időjárás miatt módosítsák a rajt idejét, helyét vagy töröljék a versenyt.
Abban az esetben, ha a versenyt a rendezőkön kívülálló okok miatt (járvány, árvíz, természeti csapás, stb.) 2020. augusztus 15. előtt törölni kell, a versenyzők két lehetőségből választhatnak:
– kérik a nevezési díj 50%-nak visszautalását
– a nevezési díjat két évig 100%-ban  felhasználhatják egy másik versenyünkön.
Amennyiben a versenyt a rendezőkön kívülálló okok miatt (járvány, árvíz, természeti csapás, stb.) 2020. augusztus 15-én vagy utána törölni kell, a szervezők nevezési díjat nem fizetnek vissza, viszont a befizetett nevezési díjak 50%-a két éven belül felhasználható az Edelényi Futók Egyesületének bármely versenyén.

 

Ha tetszett, oszd meg másokkal is!

Vissza az előző oldalra

Kiemelt támogatóink

DreherFedridVizamo S.R.O. Magyarországi Fióktelepe
© Edelényi Futók EgyesületeKészítette: rlnd.hu